2009 m. liepos 16 d., ketvirtadienis

Kad seneliai būtų laimingi...

Tris savaites Žygimantas mokėsi, pramogavo ir šiaip ilsėjosi anglų stovyklėlėje. Visokių įdomių dalykų vaikai ten veikė. Tiek dainų ir skaičiuočių, eilėraštukų anglų kalba aš, matyt, per 10 metų nebuvau išmokusi.
Vis tik gražiausi buvo du dalykai.

Pirmas - tai, kad pas vaikus buvo atvažiavę žmonės iš gyvūnų globos, atvežė šuniuką, paaiškino, kaip reikia elgtis su gyvūnėliais, kaip elgtis su palaidais, beglobiais, valkataujančiais gyvūnėliais. Žodžiu, vieną rimtą darbą stovyklėlė atliko už tėvus.

Antras, matyt, žaviausias dalykas - aukos senelių globos namams. Pernai vaikai rinko pinigėlius kūdikių namams. Vyresnieji buvo ten nuvažiavę. O štai šiemet - pinigėliai seneliams.

Vieną dieną nelabai ir supratau, ko Žygis ėmė klausinėti, ar būna senelių, kurie neturi vaikų, kaip jie gyvena, kas juos prižiūri. Vėliau paaiškėjo, kad tądien su jais buvo kalbėtasi apie tai, kad vyks mugė, kurioje vaikai parduos savo darbelius, o gautus pinigėlius paaukos seneliams. Kaip Žygis sakė, kad lovelę nusipirktų.


Taigi vieną dieną tėvai buvo pakviesti į mugę, kurioje visi vaikai paradvinėjo savo darbelius. Mes įsigijome keturis Žygio darbus: paveikslą "Gaidelis", vyras man nupirko makaroninius karolius ir apyrankę, o štai aš įsigijau Žygio paskrebukintą portretą.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Gražūs darbeliai :)) Čia jie stovykloje darė? Gera stovyklėlė: ir užimtumas, ir humaniškumo ugdymas. O idėja pasakot vaikučiams apie beglobius gyvūnus - super, nes su tokiais tenka turbūt kiekvieną dieną susidurt..

Vaivaj rašė...

Taip, viską darė stovyklėlėje :-)

Iš tiesų žaviuosiu čia dirbančių žmonių noru dirbti ir meile vaikams :-)

mika rašė...

Puiki idėja, puikūs darbeliai.
Reikėtų tik makaronus iš arčiau pritraukti - sunku įžiūrėti, todėl dabar balsuoju už rėmuką!