2009 m. gruodžio 19 d., šeštadienis

Kalėdiniai saldumynai

Pernai mūsų namuose kvepėjo Kalėdomis. Šiemet ir vėl kvepia ;-)
Visai netyčia nusipirkau žurnalą "Virtuvė nuo iki...". jame radau paprastą, bet be galo puikų receptą, pagal kurį pasigaminti kalėdinių meduolių gali net ir maižiausiai įgudusi šeimininkė.
125 g minkštos sviesto
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/2 stiklinės skysto medaus
2,5 stiklinės miltų
2 šaukšteliai meduolių prieskonių (aš dėjau imbiero, kardamono, muskato)
1 arbatinis šaukštelis sodos (aš dėjau kepimo miltelių)
Išsukti sviestą su cukrumi, supilti visus ingridientus, užminkykite tešlą.  Gautą masė, suvyniję į maistinę plėvelę įdėkite į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui, kad susstingtų. Darbasatlį pabarstykite miltais, kočiokite tešlą  ir formelėmis spauskite meduolius. Kepkite 190  laipsnių orkaitėje, kol pagels. Galima papuošti glaujumi.
Tiesą pasakius, linksmiausias dalykas yrapats procesas. Maniškis buvo dvi dienas užsiėmęs, nes Advento kalendoriuje rado užduotėles: pagaminti ir papuošti kalėdinius meduolius.




O štai ir mūsų darbeliai. Tiesą pasakius, šie meduoliai tokie skanūs ir tirpstantys burnoje, kad jų visai nereikia glajumi puošti. Todėl šiemet mūsų meduoliai  dvejopi: puošit ir ne.

Gražaus, kvepiančio kalėdinio laukimo :-)

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o butina rudaji cukru , paprastas netinka ?

Vaivaj rašė...

Nebandžiau niekada su baltuoju. Rudasisi turi savo specifiką, tai gal todėl ir siūlomas.

Ieva rašė...

Nugi koks talentingas Tavo mažasis! Dailiai nudekoravo meduolius :) P.s. o aš į meduolius niekada nededu rudojo cukraus - vienoje knygoje esu skaičiusi, kad jį kuo puikiausiai galima pakeisti baltojo cukraus ir cinamono mišiniu. Taip ir darau :) Rezultatas gerulis :)