2009 m. sausio 18 d., sekmadienis

Advento užduotys



Kadangi žadėjau po Kalėdų sudėti Advento kalendoriaus užduotis, pagaliau prisiruošiau...

Kasdien kalendoriuje visa šeimyna rasdavo vis kokią užduotėlę, o ją atlikus tekdavo pagal nuorodas surasti kokį siurprizą: saldainį, lipduką, naują vaikiško žurnalo numerį, naują knygelę ar pan. Visai šeimai tai buvo didžiulė šventė. Gal tiksliau net ne šventė, o gražiai sudėliotas pasibuvimas kartu. Iš tiesų didžiausia kalendoriaus vertybė buvo tai, kad visi kartu kiekvieną dieną kažką veikėme.

Galvoju, negi iš tiesų reikia kokių nors švenčių, progų, kad kartu buvimas būtų džiuginantis ir prasmingas? Imi galvoti, kodėl sūnutis taip nenorėjo nuimti kalendoriaus ir vis klausė, ar gali būti tik advento kalendorius. Verta susimąstyti...

Na bet... Labiausiai dėl pasižadėjimo Medulai dedu užduotėles. Beje, kai kas buvo koreguota, jų kiek sumažėjo, nes Žygis advento metu buvo apsirgęs, taigi tądien tiesiog rado po mažą siurprizą.

1. Žygiukui iškarpyti snaigių. Iš ko karpyti rasi savo kambary viršutiniame stalčiuje. Tėveliui – išnešti į rūsį kėdes iš balkono. Mamai – rasti imbierinių sausainių receptą.Kai Žygiukas iškarpys snaiges, pas mamą po pagalve ras siurprizą. Tėčio ir mamos siurprizas lauks vonioje.
2. Nuspalvinti tris karalius ir padaryti iš jų dėlionę. Tėčiui reikės tą dėlionę sudėti. Paskui kišenėlėje ieškoti siurprizo.
3. Iš Lego kaladėlių sukonstruoti Kalėdų senelio roges, automobilį, laivą ar kitą transporto priemonę. Tėčiui reikės dėlioti kartu su Žygiuku. Mamai pabaigti dėžutę sausainiams. Kai Žygiukas pabaigs savo darbą, ieškoti siurprizo po eglute.
4. Nueiti į teatrą, namuose pagaminti atviruką tetai Violetai. Tėčiui pakuoti dovanas. Mamai gaminti toliau dovanėles. Paskui kišenėlėje ieškoti siurprizo.
5. Dalyvauti koncerte. Paskui namuose užrašyti atviruką tetai Violetai. Vakare nuspalvinti piešinėlį ir iškarpyti snaigę. Paskui kišenėlėje ieškoti siurprizo.
Tėtis su mama turi toliau gaminti dovanėles.
6. Nuspalvinti Kalėdų senelį. Mamai pasiūti piemenukų rūbelius. Tėčiui pagražinti sausainių dėžutę.
7. Pgaminti atvirukus auklėtojoms. Mamai pagaminti auklėtojoms dovanėles. tėti gaminti kalendorius.
8. Užrašyti atvirukus auklėtojoms. Mamai ir tėčiui baigti gaminti dovanas. Siurprizas laukia viršutiniame stalčiuje.
9. Sudėlioti dėlionę. Ji yra viršutiniame spintelės stalčiuje. Tada ją suklijuoti ir nuspalvinti. Po to žiūrėti į kišenėlę.
10. Tyliai tyliai nueikite į Žygučio kambarį. Pakelkite Žygučio pagalvę. Ten rasite užduotį, kurią reikia atlikti, kai atliksite užduotį, kišenytėje rasite siurprizą. Užduotis: Iš kaladėlių sukonstruoti kokį nors labai gražų daiktą.
11. Gaminti sveikinimus Akademijos seneliams. Tėčiui su mama surašyti visus draugus ir artimuosius, kuriems siųsime sveikinimus ar dovanosime dovanėlę.
1č. Tėtis su Žygimantu turi pagaminti kalėdinį atviruką Vilniaus seneliams. Užrašyti voką, įdėti atvirutę. Paruošti ją siųsti. Tada nueiti į miegamąjį. Po mamos pagalve yra paslaptis.
12. Žygiukui baigti daryti atvirukus ir papuošti vokus. Užklijuoti pašto ženklus. Tada nueiti į savo kambarį ir ant fotelio kažką rasti. Tėčiui šiandien pabaigti puošti langus, gali padėti ir Žygiukas su mama. Mamai daryti dovanėles močiutėms ir draugams.
14. Žygiukas su tėčiu turi gaminti angeliukus: iškirpti, nuspalvinti. Jais papuošti buto langus. Mamai pradėti kepti imbierinius sausainius, ar bent pagaminti tešlą. Toliau žiūrėti ant palangės prie orchidėjų.
15. Žygiukas su mama baigti kepti imbierinius sausainius. Tada eiti pasižiūrėti į apatinį stalčių.
16. Žygutis turi padaryti atvirutes savo anglų kalbos mokytojoms. Tėtis turi užklijuoti pašto ženklus ant vokų. Mama turi pradėti siuvinėti Akademijos močiutei dovaną.
17. Žygimantas su tėčiu turi papuošti sausainius. Mama turi daryti dovanas močiutėms ir draugams. Tada eiti į tėvelių kambarį ieškoti siurprizo.
18. Žygimantui padaryti atvirutes krikšto mamai ir krikšto tėčiui. Tėčiui toliau daryti kalendorius. Mamai gaminti sveikinimus. baigus darbus ieškoti siurprizo po Žygiuko pagalve.
19. Žygiukui pagaminti savo draugams atvirukus.
20. Žygiukui pagaminti vokus draugų atvirukams.Mamai rasti kūčiukų receptą.
21. Šiandien visi puošia eglutę. Tada Žygimantas turi iš spalvoto popieriaus padaryti kokį nors paveiksliuką. Siurprizas psislėpęs Žygiuko kambaryje.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nerealu!! kiek kūrybingumo, ilgai ruošei užduotis?
Ir kas ta Akademijos Močiutė? =] Tiesa, o Žygis ar vyras turėjo veto teisę užduotims? ;]

O dėl kalendoriaus tikrosios reikšmės, na kad visa šeima kartu...pagalvojau reikia valentino dienai daryti vyrams tokį..galų gale bus išneštos visos statybinės šiukšlės, negailestingai ir galutinai išmestos prasitrynusios kojinės ir marškinėliai, peržiūrėti "juk prisireiks" šlamšto kampai...

Vaivaj rašė...

Oi, Medula, po metų kitų ir tavy užgims kūrybingumas :-)
Užduotėlės gimdavo ekspromtu,kartais iš vakaro, kartais likus pusvalandžiui iki Žygio grįžimo iš darželio...

Akademijos močiutė - mano mama :-) Aš esu kilusi iš Akademijos miestelio, esančio Kėdainių rajone.
Gali čia pasižiūrėti :-)
http://lt.wikipedia.org/wiki/Akademija_(K%C4%97dainiai)

Dėl teisės užprotestuoti užduotis... Deja tai neįmanoma. Aišku, galima jos neatlikti, bet tada teks ją padaryti kartu su kita kitą dieną :-)

O dėl Valentino kalendoriaus - gera mintis :-)
Kad vyrams nebūtų labai baisu, galima dvisavaitinį, nuo 1 iki 14 d.

rasuole rašė...

Kaip grazu....
Zaviuosi tokiomis mamomis.

Lileta rašė...

Na, tikrai nerealu !!! Tiek prigalvok tu man ,saunuole !!!

Unknown rašė...

Sveiki , labai apsidziaugiau radusi si puslapi, o ypac mylima destytoja, mes jus prisimenam kaip labai saunia , suprantancia destytoja. Linkime jums sekmes, jus darote labai gerus darus

Vaivaj rašė...

Visagalis internetas :-)
Anželika, džiaugiuosi, kad apsilankei. Visda malonu girdėti, kad kažkam gera prisiminti :-)