2009 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Pieva ant stogo

Tiesą pasakius, tokį vaizdelį matau pirmą kartą - pievą ant stogo. Žinau, kad tai Skandinavijoje populiaru, esu viena ausimi girdėjusi, kad ir Lietuvoje būna tokių stogų. Jei kam įdomu, daugiau gali pasiskaityti BERBARDINAI.lT
O štai Rakari visi namukai su pievomis ant stogo. Tiesa, tos pievos nėra kažkokios labai prižiūrėtos, bet vaizdelis geras. Juolab, kad aplinkui miškai, tai tie namukai visai neblogai įsipaišo.




Na ir dar šis tas.
Šiandien į Rakari užvežė lietuvaičių. Beveik visi namukai užimti, nemažai žmonių gyvena tiesiog palapinėse. Matyt, dėl to, kad teritorija gana didelė, nesijaučia grūsties.
Ir liūdnas vaizdelis.
Kiek matėme, vieninteliai šioje teritorijoje turintys šunį, yra mūsų tautiečiai. Keliaudami pajūrin vidury smėlėto takiuko radome krūvelę :-(
Na jei ne į tokį, tai bent į paprastą maišelį surinkti galima šuniuko turtą, juolab, kad šiukliadėžių pakanka. Beje, šuo fotkėje visiškai identiškas, tik įtariamasis nedorėlis rusvesnis.
Kažkaip susigėdau tai pamačiusi. Vis tik kokie dar esame provincialūs. Negi iš tiesų svarbu, kad tik man ne po nosim... Negerai slapta pagalvojau, kad vakare, eidami iš saulės palydų, patys įliptų...


O čia specialiai Mikai - paplūdimys be kopų ;-)


Žygimanto statyta piratų pilis. Pastebėjote, smėlis pilkai juodas. Taigi, kuo giliau kasi, tuo juodesnį smėlį randi, nors Lietuvoje gali iki lavos prisikasti, vis tiek gelsvas smėliukas bus.


O čia vyras rankomis pietų prigaudė :-) Daug tokių mažiukių plauko, labai jau daug darinėjimo darbo. Tai paleidom :-)

3 komentarai:

mika rašė...

Jūs vieną kartą baikit Latvijos ekonomiką kelti - anu visi namo, į kempingus! O lietuvaičiai ir Lietuvoj su šunimis į pliažą eina. Nors yra draudžiamasis ženklas. Rezultatas: iš mūsų paplūdimių atėmė mėlynąją vėliavą.

Vaivaj rašė...

Grįšim greitai, kilkių parvešim :-)
Gal todėl Latvijoj tiek mūsiškių, kad čia žmonės atsakingai žiūri į savo darbą. Jei jau susimoki, tai žinai už ką.

Lileta rašė...

O žuvytė tai tokia išsigandus atrodo ...
:)))