2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Kada vaiką leisti į darželį

Prieš ketverius metus patys sprendėme klausimą, ar jau metas leisti sūnų į darželį. Pasitvirtino mintis, kuri teigiama šiame reportaže, kad geriausia pradėti eiti nuo trejų metų. Iš tiesų, dvejų metukš sūnutis į darželį paėjo tik kelis mėnesius. Tiesiog jam buvo dar per sunku. O štai nuo trejų nukeliavbo į Namų darželį, ir čia jaučiasi tiesiog puikiai. 

4 komentarai:

Lee Albrecht rašė...

Criança linda. meu e-mail:
leealbrecht@terra.com.br.
preciso seu endereço... vou mandar um presente para você... um kit de potno cruz... espero que você me entenda.
um beijo
Lee

Vaivaj rašė...

Ačiū, Lee, parašiau Jums.

~ rašė...

Pagal savo sūnų matau, kad jeigu būčiau pradėjus jį leisti į darželį metų su trupučiu, turbūt jam būtų labai patikę. Bet dabar jam jau pusantrų ir jis vis labiau vėl prisiriša prie manęs. Galbūt žaidimas su kitais vaikais jam padėtų užsimiršti, kad manęs nėra, ir darželyje jam būtų visai nieko, kol nereiktų eiti miegoti, bet va su aukle, įsivaizduoju, kad nepasiliktų niekaip...

Vaivaj rašė...

Kiekvienas vaikas yra savitas. Yra vaikų, kurie visai negali eiti daržėlį, tiesiog jie yra nedarželiniai. Toks buvo mano vyras ;-)
Nors aš ėjau, kiek pamenu, gana noriai. O ir mūsų sūnutis ne iš larto pradėjo eiti, turėjo ateiti tam tik skirtas laikas. Kiek pamenu, tai iš tiesų 1,5-2 metukai buvo tas laikas, kai manęs sūnutis nenorėjo paleisti. Reikia džiaugtis tomis akimirkomis, nes kuo toliau, tuo labiau paleisti tėvus noras didės, o mums, deja, matyt, noras, kad mažyliai būtų šalia, irgi didės ;-)
Beje, dėl miego. darželyje, į kuriį einame, yra labai gražus miego ritualas: vaikai kviečia pasaką, pasak ateina ir ją skaito, seka auklėtoja arba vyriausias vaikas.
Beje, tėvelių psichologinis nusiteikimas irgi daug reiškia. Juk svarbu pasitikėti savo vaiku ir... savimi ;-)
Sėkmės ;-)