2009 m. sausio 28 d., trečiadienis

Ar galima sirgti ramiai?

Matyt, daugumai mamų vaikui susirgus yra klausimas - ką daryti, kad ligoniukas, nelakstytų, nesiaustų, nesivartaliotų ant grindų, bent keltą valandų patupėtų lovoje ir pan.
Na bent jau aš vis susiduriu su šia problema. Keltas anksčiau sunkiai įveikiamų gydymosi prievolių dabar mano pipiro jau priimamos sąmoningai ir nekelia didelių problemų, bet tik dėl to, kad pasitelkiau gudravimus...

Taigi ne taip seniai Žygis sirgo. Aišku, bandai taikyti kuo natūralesnius gydymo būdus: inhaliacijos, kojų kaitinimas, įtrynimas, kompresai ir pan.

Bet vaikui juk taip sunku išsidėti kvėpuojant, kaitinant kojas.
Sprendimas labai paprastas.
Kol Žygi inhaliuodavo, skaitydavau pasakas, pasakojimus ir pan. taip sutarėme - jis kvėpuoja tol, kol aš skaitau. Tas pats ir su kojų kaitinimu - sėdime abu vonuoje, jis kojas įmerkęs, o aš su knyga, ir skaitome. Taip per savaitę perskaitėme dvi knygas:
V. Šukytės "Ančių močiutė"

ir T. Michels "Meškinas Gustavas pasakoja"

Ir dar vienas atradimas. Mano vijurką labai sunku nulaikyti ramų. Net kai turi temperatūros, jo pilni namai. Taigi radau sugalvojau pasiūlyti siuvinėti ant kartono. Dvi valandas vaikas buvo užsiėmęs ir net nebandė galvoti apie siautimą. Štai rezultatai.

9 komentarai:

mika rašė...

Saulės nosis :)))

Vaivaj rašė...

Žygiška, sakė, čia paršiukų saulė :-)

Lileta rašė...

Jetau ,Vaivulia ,tu man pasakyk ,kaip man dvi saviskes islaikyti vonioje kaitint kojyciu ?Dazniausiai kaista vienos kojos ,o kitos sedyne ,arba atvirksciai :))Arba sumeta visus zaislus ,tada kojoms jau nebelieka vietos ir taip pasaka be galo :)
Zaviuosi tavo isradingumu del siuvinejimo .

Vaivaj rašė...

Tu žinai, aš tik vonios kambary jį laikau, o kojas tai kibiruky mirko - būtent dėl to, kad nebetilptų žaislai ir dubcė sausa liktų :-)

Dovilė rašė...

išradinga mamytė:) mes per inhaliacijas skaičiuojam:) bet pasaka puiki idėja, o siuvinėti maniškis vis paprašo galvojau kokį bandymą siuvinėti duoti ant plasmasinės aidos bet kartodas labai originalu ir meniška

Loreta rašė...

Va čia tai siuvinėjimas! Mūsų visų prieš tokį nublanksta:) Aš tavo vietoje būtinai įrėminčiau:)

Vaivaj rašė...

Aš irgi savo žirniui sakau, kad visas mano pastangas jis per vieną dieną nurungė :-)

Pas mus namie yra tokia keičiama paroda, tai laukia jau darbukai pakabojimo ten :-)

mika rašė...

Vaiva, kai bus išsiuvinėtos visos pagalvės, užuolaidos ir apykaklės, pasiūlyk siūti sagas... Pamenu, kokia ekstazė mane apėmė, kai pamačiau pirmąją savo įsiūtą sagą... Dar galima prigalvoti - sagos - mašinos ratai, saulės akys, obuoliai, apelsinai - žiū kitiem metam ne tu jam, o jis tau pagamins Advento kaledorių su užduotimis mamytei hahahhahah

Vaivaj rašė...

Mika,
žinai, reiks dėl sagų pagalvoti :-)