2008 m. spalio 13 d., pirmadienis

Barsuko taukai















Sakoma, kad laukinių gyvūnų taukai pasižymi gydomosiomis savybėmis.

Tačiau piktnaudžiauti jais neverta.

Ir vis tik, kuo ypatingi barsuko taukai?


Iš visų gyvūnų barsukas bene vienintelis neserga tuberkulioze. Jo taukai labai gerai įsigeria į odą, todėl rekomenduojami įtrynimams sergant plaučių ligomis (pneumonija, tuberkulioze) ir bronchitais.
Juose gausu omega3, omega6,vit. A,B2, B6.

Puikiai tinka imuninei sistemai stiprinti.

Tai priemonė, skirta greitai ir veiksmingai gydyti kosulį, tracheitą, bronchitą, bronchopneumoniją, kai kurių rūšių astmą ir pan.



Esama duomenų, kad naudodami barsuko taukus žmonės pagliau susidorojo su kosuliu. Šie riebalai sustiprinti imunitetą. Barsuko taukai tinkami ir tiems, kurie laikosi griežtos dietos.

Jei nuspręsite bandyti gydyti ligas gyvūnų riebalais, atidžiai stebėkite, ar riebalai dar tinkami vartoti. Pasenę riebalai yra aštraus rūgštaus kvapo arba kvapas panašus į pūvėsių. Skonis apkartęs.

Perkaitintų riebalų spava yra ryškiai gelsvos spalvos. Tokių riebalų biologinės vertės nėra, o jų naudojimas yra pavojingas sveikatai.

Gydant bronchitą, peršalimą, gripą, gerklės skausmą, barsuko taukus reikia maišyti su medumi lygiomis dalimis. Galimas suvartoti iki 30-50 gramų per dieną.


Vartojimas

Barsuko taukus geriausia pradėti vartoti tris kartus per dieną dvi savaites, 30-40 minučių prieš valgį po valgomąjį šaukštą. Po to siūloma palaipsniu pereiti prie vartotjimo kartą per dieną. Nuo vartojimo pradžios praėjus dviem svaitėms, vartojama ryt, likus 30 – 40 minučių iki pusryčių, ir vakare po 2-3 valandų po vakarienė. Vaikams, atsižvelgiant į jų amžių, siūloma vartoti po vieną arbatinį ar valgomąjį šaukštą kartą per dieną.


  • Jei nesate alergiški medui, barsuko taukus truputį pakaitinkite, kad taptų košės tirįtumo, įdėkite medussantykiu 3-1, t.y. 3dalys barsuko taukų ir 1 dalis medaus.

  • Taip pat galima maišyti barsuko taukus su juodųjų serbentų arba aviečių džemus.

  • Vaikams siūloma barsuko taukus užpilti šiltu pienu.

  • Sergantiesiems chronišku bronchitu, pneumonija, 1, 2 stadijos plaučių tuberkulioze gydyti rekomenduojamas toks mišinys:

1 dalis alijošiaus lapų,

2 dalys karvės sviesto arba barsuko taukų,

2 dalys medaus.

Dėl skonio pridėti kakavos arba vanilės. Šį mišinį 5 valandas laikyti karštoje orkaitėje. Šiuos vaistus ligoniams reikia duoti po 1 šaukštą su pienu 3 kartus per dieną.

Reguliariai gėriantys šiuos vaistus ligoniai pasijunta daug geriau: mažiau kosti, praeina naktimis prakaitavimas, pagerėja apetitas.

  • Kai smarkiai kosėjama barsuko taukus galima sumaišyti su medumi, brendžiu ir kas dieną po truputį išgerti šio mišinio.

Tuberkuliozės gydymui:

100 g barsuko taukų.
100 g medaus
50 g alijošiaus sulčių
po vieną valgomąjį šaukštas 20-30 minučių prieš valgį, 3 kartus per dieną.

10 vnt. citrinų.
10 vnt. kiaušinių.
0.5 l konjako (brendžio)
1 l barsuko taukų
1 l medaus
Citriną su visa žievele sumalti, užpilti iš likusių ingredientų pagamintu mišiniu ir palaikyti 3-5 dienas. Po to sutrinti žievę ir viską išmaišyti. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną.

Vaikams

100 g barsuko taukų.
100 g medaus.
100 g graikinių riešutų

100 g džiovintų abrikosų
100 g razinų
Po vieną valgomąjį šaukštą 3 tris kartus per dieną prieš valgį.


Naudotasi:
http://www.culture.lt/satenai/

http://www.medicinavisiems.lt/

http://www.mamosdienorastis.lt/

http://www.vilniausginklai.lt

http://www.sekunde.lt/

http://www.kraujas.lt/forum/

http://narodnoe-sredstvo.ru/badger/use.html

http://www.medy.ru (Андреев А. Народный лекарь. Энциклопедия здоровья. 2005. №25. С.12)



Pati perku tokius

pati perku štai tokius

http://www.fitosila.ru/catalog/033546.html (Čia švilpiko taukai) ir tokius



http://www.fitosila.ru/catalog/034845.html

47 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Vaiva, o kokios šių taukų dozės yra rekomenduojamos vaikams? Mes turim tokią pačią dėžutę ir mūsų vaikai dažnai kosti...

Vaivaj rašė...

Aš saviškiui (penkiamečiui) duodu tris kartus per dieną po žirniuką. Galima duoti iki 6 žirniukų, bet, manyčiau, nereikia persistengti. Bet jau maniškį veikia ir 3 žirniukai per dieną :-)

valiusa rašė...

labas.norejau paklausti...turiu kapsules svilpiko tokias kaip paveikslelyje ir kaip jas gerti nuo tbc...kiek kapsuliu per diena...suaugusiam zmogui?labai aciu uz atsakyma

Vaivaj rašė...

Kiek domėjausi, švilpiko taukus reiktų vartoti vieną valandą prieš valgį (reikia būti nieko nevalgius), jei jie geriamieji. Gerai užgerti karštu pienu.
Jei kapsulėmis, vartoti valgio metu.

Profilaktinė dozė: vaikams - 1 kapsulė,
suaugusiems - 2 kapsulės

Gydomoji dozė:
Suaugusiems nuo 2 iki 6 kapsulių tris-keturis kartus per dieną. Vadinasi, per dieną max 18 kapsulių. Taip geriama mėnesį. Paskui reiktų daryti dviejų - keturių savaičių pertrauką ir vėl pakartoti kursą.

Vaikams
2-6 kapsulės per dieną.

Profilktikos kuras - 1 mėn.
Pilnas kursas - 3 mėn. Kursą galima kartoti 2-3 kartus per metus.

Anonimiškas rašė...

Parduodu barsuko taukus, jei kam prireiks kreipkites, delkainos manau susitarsime.863963771

Anonimiškas rašė...

gal kas netyčia girdėjo kanors apie šunų taukus ir žino iš kur jų gauti? man labai reikia, nes anksčiau gaudavom ir padėdavo nuo TB, o dabar nebegaunam..... ačiu pasakiusiems

Unknown rašė...

Sveiki, O kur laikyti ta misini medus+ barsuko taukai saldytuve ar galime ir spinteleje?
Aciu

Anonimiškas rašė...

Laba diena, norėjau paklausti ar galima barsuko taukų kapsules duoti 3.5 metų vaikui ir po kiek galima duoti?

Toma Kalas Beauty rašė...

geras straipsnis. mes tuos taukus triname i krutine, kai kosejam ir ant nosies, kai sloguojam.

Vaivaj rašė...

Galima duoti vaikams ir nuo 3,5 metų.
Pakanka 3 žirniukus per dieną :-)

Anonimiškas rašė...

Nuo kokio amziaus vaikams galima ju duoti?

Vaivaj rašė...

Nuo 3 metų tikrai galima.

Anonimiškas rašė...

Turiu svieziu barsuku tauku, 0.5l-150lt.Vilnius. tel.:860351669

Anonimiškas rašė...

Nuo sanarių ir tuberkuliozės ir kaip pasigaminti?

Anonimiškas rašė...

Waiwa
Kažin ar galima barsuko kapsulytes duoti 1.8 m vaikui?

Anonimiškas rašė...

turiu netirpintu barsuko tauku apie 3 kg,kaina sutartine...tel;867625901

Anonimiškas rašė...

Siūlau 2 litrus Barsuko taukų.0,5l kaina apie 100Lt.
Tel. nr. 862380527

Laura rašė...

O kaip gerti? Sako, barsuko tauku neimanoma gerti del jo bjauraus skonio. Mnao vyrui visai blogai su plauciais, bronhais, neatsikosti, dusina. Rukantis. Bet jis pamena is vaikystes barsuko tauka ir sako - negaleciau paimt ne sauksto. Beje, barsuko taukai - juk labai retas dalykas. Lietuvoje neturim barsuku, sako. Kaip zinoti, kaip atskirti, kad zmones, kurie parduoda, ne apgavikai? Kiap atskirti, kad produktas tikras?

Laura rašė...

O kaip gerti? Sako, barsuko tauku neimanoma gerti del jo bjauraus skonio. Mnao vyrui visai blogai su plauciais, bronhais, neatsikosti, dusina. Rukantis. Bet jis pamena is vaikystes barsuko tauka ir sako - negaleciau paimt ne sauksto. Beje, barsuko taukai - juk labai retas dalykas. Lietuvoje neturim barsuku, sako. Kaip zinoti, kaip atskirti, kad zmones, kurie parduoda, ne apgavikai? Kiap atskirti, kad produktas tikras?

LS rašė...

na, sergantieji ar įtariantieji sergą TBC tai ne barsuko taukų ieškokit, o tiesiu taikymu pas šeimos gyddytoją siuntimo ir į TBC dispancerius kuo greičiau.
o tada jau kaip papildomą priemonę prie antibiotikų kurso ir bersuko taukų galit gerti.

Anonimiškas rašė...

Sveiki.Vasaros pabaigoje as vaikams sugirdziau barsuko skystus taukus(po 1 arb sauks/diena su spanguoliu dzemu).Gerem 2 savaites.Iki sios dienos dar ne kart nesirgom :) Vaikai eina i darzeli.Tie taukai turbut tikrai veikia...

Vaivaj rašė...

Kažkaip buvau palikusi nuošaly savo namučius... Žiūriu, Barsuko taukų tema gana populiari :-)

Džiaugiuosi ir dar sykį patvirtinu, kad jie - tikrai veiksmindi

stebuklas rašė...

tikrai daro stebuklus,sirgom labai stiprei 7kartus per metus bronchitas pradejom vartot barsuko taukus nesirgam visus metus :)stebuklingas barsukas:)))

Anonimiškas rašė...

Parduodam šviežius barsuko taukus. 864119219

Anonimiškas rašė...

O kas patikimiau, ar taukai apdoroti kapsulese ar tie tiesiai is misko. As tai kazkaip bijau grynu tauku , o jei jie užkrėsti gyvuno ir pan. O kapsulese ar ten tikrai naturalus, gal jau ten vitamino jokio nelike ?

Anonimiškas rašė...

Sveiki, noreciau suzinoti ar barsuko taukus vartojat kaip maisto papilda, ir papildomai dar geriat vaistus nuo kosulio?
Ar sis preparatas skystina gleives?

Viliune rašė...

Sveiki,norejau suzinoti,ar galima duoti barsuko tauku,2metuku vaikui,aciu.

ieskanti rašė...

Norėjau paklausti, ar galima duoti barsuko taukkus2,5 metų vaikui. Jis yra laaaabai alergiškas (pienui ir jo produktams, medui ir daug kitų). Gavusi tyrimo rezultatus nežinojau ką duoti valgyti.
Pastoviai sergam, jau du kartus bronchitu, ir vieną plaučių uždegimu. Nuolat guliu su juo ligoninėse. Praėjau įvairiausių ir labai daug daktarų, bet vis ir pati domiuosi kaip pagelbėti savo berniukui.

Vaivaj rašė...

Aš saviškiui barsuko taukus kaspulėse esu davusi nuo 3 metukų, nors skaičiau, kad geriausia iki 5 metų barsuko taukais tik įtrinti, o nuo 5 jau gerti.

Kitur rašo, kad ir nuo aksčiau galima. Kas skaitote rusiškai, galite pasidomėti plačiau čia
http://www.cooperage.ru/post/2011/12/26/Mozhno_li_davatj_barsuchij_zhir_detyam_.aspx

Unknown rašė...

sveiki, labai nustebau, kad rašoma "barsukai neserga tuberkulioze". Kaip tik vakar žiūrėjau per užsienio gamtos kanalą, ir ten aiškino priešingai, kad ir tie barsukai tuberkuliozės nešiotojai, ypač pavojingi gyvuliams.

Anonimiškas rašė...

Sveiki! Pradejo vaikas eiti i darzeli ir prasidejo kai kurioms mamoms gerai zinoma istorija: savaite darzely, 2 savaites namie ir pan. (namie iki 3 metu augintas, nesitikejau, kad toks silpnas imunitetas). Na, bet mano klausimas toks: ar tas cia reklamuotas kapsules siuncia is Rusijos, ar ju galima gauti kazkur Lietuvoje? Nes ju tinklalapyje neradau info apie siuntima uz Rusijos ribu... Gal praziurejau. Dekui!

Vaivaj rašė...

Aš pirkdavau IKI parduotuvėse buvusiose ruiškų maisto papildų salelėse. dabar net nežinau, ar tokios tebėra.

Anonimiškas rašė...

sveiki...va aš rusijoje perku savo mazyliui kuriam 1metukui barsuko tauku tepeluka,labai mum padeda kai yra bronhitas ir slogyte,pati musu daktare rekomendavo jei yra man ymanoma gauti tik naudoti si tepaliuka ir padejo geriau uz visus tepaliukus ar sirupus...tai va mielos mamos as labai lengvai galiu ju gauti ir net yra barsiuko tauku kapsuleles kur as pati geriu su vyru...kam prireiktu rasykit as esu is klaipedos mano e-mail...aurelija1105@gmail.com

Anonimiškas rašė...

Kaune Girstupio turgelyje pas tokią moterį pardavinėjančią vaistinius preparatis nusipirkau bonkutėje 200 ml barsuko taukų. Parašyta, kad gerti po du šaukštus. Pradariau buteliuką ir mėginau taukų įpilti į šaukštą ir pamačiau, kad jie kieti, nebėga. Kas tai per fenomenas, kodėl parašyta, kad taukus gerti šaukštais, o jie net neišbėga iš buteliukio????

Anonimiškas rašė...

Nepirkite tik jokiuose buteliukuose ar kapsulėse. Paskutinis š.... geriausiai paieškot natūralių iš lietuviškų barsukų. Patikrinta. Daro stebuklus. Išsigydžiau plaučių uždegimą.

Vaivaj rašė...

Visada geriausia natūralūs produkati ;-)

Bet nereikia taip jau kritikuoti ir kaspuslių. Mano vaikas gėrė jas, jam padėjo.

Unknown rašė...

Laba. Sakykit o barsuko taukus galima deti ant krutines ? as maitinu ir va vakar desine kruti skaudet pradejo ,ten kaip guziukas mazas , aisku nakti dejau medu su kopustu tai padejo ir masazuoju. O va drauge siandiena atveze barsuko tauku ( nepirktiniai) idomu ar galima deti ant kurties ? ar padedu ?

Barsukas rašė...

O ka labiau naudojate kapsules ar buteliukuose?

Vaivaj rašė...

Kapsules

klausiantis rašė...

Labas Vaiva o kur isigyti barsuko tauku kapsuliu ir but uztikrintam kad tai barsuko taukai ? arba svieziu netirpintu tauku?aciu.

sil.vija2 rašė...

Apie barsuko taukus tikrai neteko girdeti..
O kur ju isigyti?

https://mamadienis.blogspot.com/2009/02/va-taip-ir-gyvenam.html?showComment=1558974115295#c6650324876494760309

Unknown rašė...

Jau metus laiko vaikams duodu barsuko taukus(pati lydau vyro sumedzioto barsuko) jokio poveikio nematau.Esu nusivylusi.

Unknown rašė...

Ka cia nesamones rasote barsuko taukus po zirniuka.Vaikams po 4 zirnius 3 k dienoj o suaugusiam po 8 zirniukus du tris k dienoj

Anonimiškas rašė...

O bandėte kas pirkti šias barsuko taukų kapsules? https://www.litamin.lt/maisto-papildai/barsuko-taukai-120kaps

Vaivaj rašė...

Šitų ne, bet turiu įtarimo, kad čia nauja pakuotė. Tai galima prilyginti tiems, apie ką rašiau

Unknown rašė...

Labai gerai meškos taukai jokio kvapo nėra ,su pienu šiltu ir medumi.

Unknown rašė...

Kaip naudoti sąnariams gydyti?